مديرکل حفاظت محيط زيست چهارمحال و بختياري گفت: اجراي آمايش سرزمين در مسير توسعه استان اجتناب ناپذير است.
به گزارش هفت چشمه، شهرام احمدي در گفت وگو با خبرنگار تسنيم در شهرکرد، با اشاره به فرصتها و چالشهاي محيط زيست در مسير توسعه استان، اظهارداشت: اجراي آمايش سرزمين در مسير توسعه استان اجتناب ناپذير است.
وي با برشمردن سرانه بالاي توليد زباله، دفن پسماندها به صورت سنتي و غير اصولي، اجراي سيستم فاضلاب شهري در تنها 5 شهر از 36 شهر استان، مجهز بودن تنها 3 ناحيه از 27 ناحيهي صنعتي استان به سيستم تصفيه فاضلاب، افزود: مديريت پسماند و پساب در استان نيازمند تدابير ويژه است.
مديرکل حفاظت محيط زيست چهارمحال و بختياري با اشاره به اينکه وضعيت ريزگردها درحال تبديل شدن به يک معضل بسيار جدي در استان است، بيان کرد: بيابان زايي در استان نيز مانند اغلب استانهاي کشور در حال گسترش است.
احمدي خاطرنشان کرد: بخشي نگري در حوزه محيط زيست و ساير حوزهها منجر به بروز بحران در آينده ميشود.
وي گفت: معيشت مردم استان بيش از حد وابسته به منابع طبيعي و محيط زيست است و اين وابستگي در کنار عدم وجود معيشتهاي پايدار و مبتني بر حفظ سرمايههاي طبيعي سبب شده که فشار مضاعفي بر طبيعت و محيط زيست استان وارد شود. مديرکل حفاظت محيط زيست چهارمحال و بختياري، چراي دام بيش از 5 برابر ظرفيت مراتع استان، قطع اشجار جنگلي، شخم و شيار اراضي ملي، کاشت زير اشکوب جنگلها و ازبين بردن رستنيها را از جمله مشکلات استان عنوان کرد و ادامه داد: مسئولان در رابطه با برطرف کردن مشکلات استان بايد تدابيري بينديشند.
احمدي ايجاد نارضايتي در بين مردم محلي همجوار با مناطق تحت حفاظت از سوي برخي افراد مغرض را به عنوان فعاليت هدفمند برخي افراد درجهت منافع شخصي آنان برشمرد و افزود: آشنايي مردم با قانون و مقررات و مباني توسعه پايدار ميتواند بسياري از اين تعارضها را برطرف کند.
وي تدابير حوزه محيط زيست در توسعه را، توجه به آمايش سرزمين، ارزش گذاري اقتصادي بر منابع طبيعي و خدمات اکوسيستمي، حفظ منابع آب، خاک، هوا و ايجاد مديريت زيست بومي به عنوان گام مهمي در اجراي توسعه پايدار دانست و بيان کرد: توسعه پايدار استان نيازمند برنامههاي بلند مدت در حوزه محيط زيست است.
انتهاي پيام/ ب